SIKÇA SORULAN SORULAR


Zirkonyum kaplama nedir?

Zirkonyum kaplama diğer kaplamalar alternatiflerine göre en doğal ve gerçek diş yapısına en yakın olanıdır. Sizi estetik olarak rahatsız etmez ve nerdeyse hiç belli olmaz. Son derece dayanıklı bir yapıda olan seramik komponentler; kayma, oynama gibi riskler taşımaz.

Diş kesim işlemlerinde ağrı olur mu?

Kesim işlemleride gerekiyorsa lokal anestezi uygulanır ve hasta hiçbir ağrı sızı hissetmez. Tedavi süreci tamamlandıktan sonra hasta rutin beslenme alışkanlıklarına ve normal hayatına dönebilir.

Diş eti çekilmesi diş kaybına neden olur mu?

Diş eti çekilmesi olarak bilinen Periodontitis, tedavi edilmediğinde dişleri destekleyen kemikleri yok eden bir enfeksiyonudur. Dişleri çevreleyen yumuşak dokuya zarar veren bu hastalık diş kaybına da neden olabilir.

Diş eti çekilmesinin belirtileri nelerdir?

Dişlerde hissedilen hassasiyet, diş fırçalama esnasında görülen kanama ve diş etlerindeki kızarıklık ve şişkinlik en önemli belirtileridir.

Süt dişleri neden tedavi edilmelidir?

Şiddetli ağrıya ve erken diş kaybına neden olan süt dişi çürükleri daimi dişlerin çıkmasına rehberlik ederler. Süt dişi eksikliklerinde daimi dişler çapraşık şekilde sürebilir.

Diş eksikliklerimizde neden implantı seçmeliyiz?

Diş çekimlerinden sonra bölgede hem dikey hem de yatay yönlü kemik kayıpları meydana gelir. İmplant uygulamalarıyla kemik tekrar fonksiyonda olacağı için kemik kayıpları engellenir.

Düzenli diş hekimi kontollerinin faydası nedir?

Diş problemleriniz büyümeden daha basit ve daha az maliyetli tedaviler ile çözümlenebilir. En önemlisi başarı şansı daha yüksek olucaktır.

20 yaş dişleri çekilmeli mi?

20 yaş dişleri gömülü veya yarı gömülü kalabilir. Etkin temizlenemeyen alanlar oluşturdukları için enfeksiyona neden olurlar. Sebep oldukları enfeksiyon kulağa ve boyuna yayılan ağrı meydana gelir.Ağız açma sırasında da ağrıya neden olurlar.Ayrıca çenedeki yer darlığı ile dişleri sıkıştırabilir, dişlerde çapraşıklığa yol açabilir. Bu tip durumlarda 20 yaş dişleri çekilmelidir.

Diş hassiyeti nedenleri nelerdir?

Hatalı fırçalama , yanlış diş fırçası kullanımı ,uygun yapılmamış protezler , diş sıkma , yaşlanma , dişlerdeki aşınmalar diş hassiyetini nedenleridir.

Diş beyazlatma sonrasında dikkat edilmesi gereken husular nelerdir?

Beyazlatma işleminden sonra 2 hafta renklendirici gıdalardan uzak durmalı ve oral hijyene dikkat edilmelidir.Beyaz diyet uygulayarak çay,kahve,salça,sıgara gibi ürünler tüketilmemelidir.

Ağız kokusu için neler yapılmalıdır?

Dişlerin günde iki kez fırçalanması, günde en az bir kez diş ipi ile temizlenmesi ve özellikle dilin temizlenmesi ile ağzınızdaki gıda parçacıkları uzaklaştırmak ağız kokusunu engelleyecektir.

Kanal tedavisi ne zaman uygulanır ?

Geçmeyen ve gece başlayan ağrı , dişin üstüne basamama, sıcak soğuğa karşı aşırı hassasiyet, apse, dişte renk değişimi gibi durumlarda kanal tedavisi uygulanmaktadır.

İmplant ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

2 saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemeye özen göstemelisiniz. İlk 24 saat sigara içmeyiniz, alkol almayınız. Operasyon bölgesi tamamen iyileşene kadar sigara içilmemesi son derece önemlidir. Yumuşak gıda tüketilmeli , aşırı soğuk ve sıcak gıdalardan uzak durulmalı.

Botoks uygulamasının nedenleri nedir?

Diş sıkmaya karşı gece plağı, akrilik plaklar gibi birçok önlemlere rağmen cevap alınamayan durumlarda botoks uygulaması ile çözüm sağlanmaktadır.Bir diğer neden ise gülüş esnasında dudağın fazla miktarda yukarı çekilmesiyle aşırı diş eti görünürlüğü oluşmaktadır. Bu durumda kas içine botoks ilacı enjekte edilerek, kasın dudakları daha az yukarı çekmesi sağlanabilmektedir. Dolayısıyla botoks uygulaması sonrasında Gummy Smile önlenmiş olur ve gülüş estetiğine büyük katı sağlar.

Sağlıklı diş eti nasıl olmalıdır?

Sağlıklı diş eti pembe, keskin sınırlı, sıkı ve kanamasız olmalıdır.

Diş eti estetiği neden önemlidir?

Sağlıklı diş ve diş etleri estetik bir gülüşün en temel unsurlarındandır. Ancak bazen diş ve diş etleri sağlıklı olsa da diş etindeki yapısal bozukluk istenmeyen bir görünüm yaratabilir. Böyle durumlarda pembe estetik (gingivoplasti) işlemine başvurulur.

Kanal tedavisinde ağrı olur mu?

Kanal tedavisi dişin damar sinir ağının yani pulpanın çıkartılma işlemi olmasına rağmen birçok kanal tedavisi işlemi doğru ve etkili anestezi tekniği ile ağrısız olarak gerçekleştirilir. Bazen çürük çok ileri seviyede olursa dişte enfeksiyon gelişir ve antibiyotik desteği alınmasına karşın az da olsa bir ağrı olabilir.

Dişlerimiz kendiliğinden iyileşir mi?

Dişler vücudun kendi kendini onaramayan tek bölgesidir.

Diş taşının zaraları nelerdir?

Diş taşı çevresinde oluşan bakteriler, yemek artıkları diş etinde rahatsızlıklara neden olabilir. Temizlenmemesi durumunda dişlerimizin çevresinde diş etinin altında çene kemiğini sarar. Diş taşının kronikleşmesi nedeniyle diş etinizde enfeksiyon oluşmaya başladıkça altındaki kemikte yıkım başlar ve zamanla dişin kök ucuna kadar gelip diş kaybına neden olabilir.